Grădinița Olga Gudynn
Program gradinita
O zi în grădinița noastră
Programul zilnic pentru grupele mică, mijlocie și mare urmărește Curriculumul Național și Curriculumul Britanic Early Years Foundation Stage (EYFS):
Primirea copiilor (Triaj Medical): 08:00 – 08:30
Program A (standard): 8:00-13:00
08:00 – 09:00 Activități liber-alese pe centre de interes;
- 09:00 – 09:30 Micul dejun – se serveşte în sala de mese;
- 09:30 – 11:30 Activități frontale / Cluburi incluse în taxă;
- 11:30 – 12:00 Jocuri în aer liber;
- 12:00 – 12:30 Masa de prânz pentru grupele mici;
- 12:30 – 13:00 Masa de prânz pentru grupele mari.
Program B (standard cu activități pentru dezvoltare personală): 13:00-17:00
- 13:00 – 15:00 Program de odihnă;
- 15:00 – 16:00 Înviorare / Gustarea de după-amiază;
- 16:00 – 16:30 Cluburi şi activități extraşcolare;
- 16:30 – 17:00 Jocuri în aer liber.
Acest program este orientativ, timpul dedicat activităților este alocat în funcție de vârsta copiilor.
Procesul instructiv-educativ în Grădiniţele Olga Gudynn este susţinut de activităţi care îi ajută pe copii să utilizeze în siguranţă o gamă variată de unelte, obiecte, materiale, să întâlnească oameni specializaţi în anumite domenii şi să lucreze cu o varietate de instrumente.
Copiii cunosc şi înţeleg lumea înconjurătoare mai ușor dacă experimentează, investighează obiecte şi materiale noi, caută răspunsuri, învaţă cum funcţionează diverse lucruri, învaţă cum să se protejeze de pericole, toate acestea ajutându-i în procesul de învăţare.
Timpul petrecut în aer liber împreună cu colegii îi ajută pe copii să înveţe să evite atitudini greşite, negative faţă de ceilalți, să-i respecte pe cei din jur, să fie toleranți, prietenoşi şi să se adapteze uşor în orice colectivitate.
Aceste valori şi comportamente pozitive pe care le învaţă în grădiniţă şi apoi în şcoală le vor călăuzi paşii în drumul spre maturizare.
Calendar
La debutul fiecărui an școlar, părinții primesc un calendar cu toate evenimentele care se vor desfășura pe parcursul anului școlar. Parteneriatul dintre părinți și comunitatea școlară joacă un rol fundamental în experiența de viață a copiilor.
Evenimente anuale ale comunității OGIS:
Evenimente umanitare
Acțiuni ecologice
Activități sportive
Festivități și spectacole
Expoziții de artă și ateliere de creație
Școala Părinților
Activități școlare
Învățarea prin propriile experiențe
Copiii noștri participă activ la propria lor educaţie. Acestora li se oferă nenumărate oportunități de a se descoperi, de a se cunoaște mai bine și de a se evidenția.
În cadrul Grădiniţelor Olga Gudynn se derulează lunar programe de cunoaştere practică, pentru a oferi copiilor exemple concrete şi experienţe cât mai bogate pentru a-i ajuta să înţeleagă mai uşor cunoştinţele predate în clasă. Copiii au nevoie să vadă, să atingă şi să simtă ce este în jurul lor pentru a-şi satisface curiozitatea şi pentru a învăţa cu plăcere. Învățând prin practică, copiii sunt pregătiți să devină capabili să facă față unor situații-problemă şi să gestioneze corect provocările viitoare.
Vizitele tematice sunt organizate pe parcursul unui an şcolar în diferite destinații alese în funcție de temele abordate de programa școlară. Astfel, se fac vizite la: radio, televiziune, teatru, Grădina Botanică, cabinet medical, bibliotecă, piaţă, ferma de animale, muzee. Aceste experiențe oferă copiilor oportunităţi diverse pentru a învăţa mai ușor şi pentru a-şi descoperi pasiunile.
Excursiile, taberele, proiectele ecologice și umanitare sunt surse bogate pentru susţinerea învăţării practice, ce vizează dezvoltarea creativităţii, dobândirea autonomiei şi spiritul de iniţiativă precum şi adaptarea copilului cu succes în societatea actuală. Deseori, copiii primesc oaspeți importanți care le povestesc despre diverse profesii cum ar fi: polițiști de la Brigada Rutieră, pompieri, actori, scriitori, doctori și sportivi de succes. Periodic se organizează excursii în afara Bucureștiului pentru a cunoaște istoria unor locuri renumite și personalități reprezentative pentru țara noastră.